Revolut – brezplačna brezstična prepaid plačilna kartica MasterCard

Revolut je alternativno digitalno bančništvo, ki ga po svetu uporablja že več kot 5 miljonov uporabnikov, v Sloveniji pa že po nekih informacijah več deset tisoč Slovencev. Zakaj ljudje uporabljajo Revolut je predvsem, ker Revolut ponuja rešitve kakor so za prenos v tujino ni treba plačati provizije, Revolut omogoča ugoden menjalni tečaj med valutami in je v večini primerov ugodnejši kakor v naših bankah. Poleg tega je enostavno poslati denar drugemu uporabniku Revoluta in to brez provizije.  Poleg tega omogoča dvig gotovine na bankomatih brez provizije in to po celem svetu.

Revolut lahko uporabljamo kot virtualna debitno kartico, ki jo imamo kar na telefonu, lahko pa zaprosite tudi za fizično debetno kartico Revolut. Revolut trenutno za Slovenske uporabnike izdaja Mastercard kartice.

Z Revolutom pa lahko trgujete tudi kriptovalutami, sicer so na voljo le nekatere bolj znane kriptovalute. Prav tako pa je z Revolutom možno kupiti delnice iz ZDA.

Seveda ne smemo pozabiti, da ima Revolut zelo napredno aplikacijo na telefonu s katero lahko upravljate z kartico, spremljate promet, izvajate analizo prilivov in odlivov, vse v realnem času. Ena od zanimivih fukciji, ki jo omogoča Revolut aplikacija je tako imenovano deljenje stroškov ter pošiljanje in zahtevanje denarja od tistih znancev, ki jih imamo med stiki v telefonu in so hkrati uporabniki storitve Revolut.

AKCIJA za nove uporabnike:
Če želite pri registraciji novega Revolut računa pridobiti brezplačno fizično kartico uporabite naslednjo povezavo.

Kako do Revolut kartice?

Pridobitev Revolut plačilne kartice je zelo enostavno saj prvo enostavno namestite Revolut aplikacijo na vaš mobilni telefon.

Na spletnem mestu sem kliknil na povezavo za dolpoteg aplikacije in se registriral v samo aplikacijo, izbral opcijo, da želim brezplačno Revolut kartico in oddal zahtevek:

Ko imate nameščeno aplikacijo preprosto izpolnite z vsemi vašimi podatki in oddate zahtevek za Revolut brezstično kartico. Kartico ne bo prišla po priporočeni pošti, tako da vam ne bo treba na pošto dvigniti pošte, ko vam bo Revolut poslal vašo brezstično kartico. V Revolut aplikaciji si je treba še generirati PIN kodo, ki jo boste uporabljali pri plačilih z Revolut brezstično Kartico. PIN kodo lahko nato zelo enostavno spreminjate tudi kar na Revolut aplikaciji. Seveda je treba na Revolut predplačilno kartico še naložiti denar, vendar je to zelo enostavno in lahk to narediti preko druge kreditne kartice ali z nakazilom preko vaše banke.

Kaj so prednosti Revolut?

Revolut ima veliko nižje stroške uporabe kakor kartice, ki jih ponujajo naše banke. Že samo za primerjavo lahko pogledamo kako je z dvigom gotovine na bankomatu? Če ste po pomoti namesto navadne kartice dvig na bankomatu naredili z kreditno kartico, pa naj bo to mastercard ali Visa, ste verjetno bili začudeni koliko provizije vam je bankomat vzel za dvig gotovine. Torej Revolut kartica ne zaračunava provizije za dvig gotovine na bankomatu (do 650€ mesečno). Je pa res, da so sedaj nekatere banke začele zaračunavati provizijo, če naredite dvig z Revolut kartico.

Prav tako Revolut zaenkrat pri osnovn kartici ne zaračunava naročnine. Seveda obstaja tudi pakati pri Revolutu, ki je treba plačevati naročnino, vendar ponujajo še dodatne ugodnosti, ki jih brezplačna Revolut kartica ne omogoča.

Več informacij o polnjenju, različnih valutah in vse ostalo imajo objavljeno v FAQ: